Christienne Damatac

Met de beweging van water je brein in kaart brengen

Met de beweging van water je brein in kaart brengen

Onze lichamen zitten vol met watermoleculen die door elke cel en weefsel van ieder orgaan reizen – waaronder het brein en haar neuronen. Diffusie-gewogen beeldvorming kan die beweging op microscopisch niveau meten. Tegenwoordig wordt deze techniek door wetenschappers en artsen gebruikt om de witte stof in je brein in kaart te brengen.

Ben ik racistisch?

Ben ik racistisch?

Sinds mei hebben de protesten rond de “Black lives matter” beweging ons gedwongen in de spiegel te kijken en onszelf deze vraag te stellen. Resulterende discussies tussen vrienden, in het nieuws en op sociale media hebben ons laten zien dat we racisme niet langer kunnen negeren of stilzwijgend in stand houden. Dit onderzoeken van jezelf en onze samenleving voelt ongemakkelijk en vereist een open geest en eerlijke zelfreflectie.

Dit is waarom schelden zo #@$&!% goed is

Dit is waarom schelden zo #@$&!% goed is

Grove taal wordt vaak gebruikt als mensen boos, gefrustreerd, verrast of zelfs blij zijn, maar het wordt vaak als iets slechts gezien en gecensureerd in de media. De negatieve houding van de maatschappij tegenover scheldwoorden is duidelijk, maar wat heeft de wetenschap erover te zeggen?

Categories