Over ons

This post is also available in Engels.

Donders wonders: een nieuw wereldwonder? Nee hoor. Donders wonders staat voor Donders denkt, twijfelt en bewondert, maar dan op z’n Engels. Het is een blog waar onderzoekers van het Donders Instituut in Nijmegen hun gedachten, twijfels en verwondering over hersen- en gedragsonderzoek opschrijven. Met als doel: eerlijk zullen we onze kennis delen.

Waarom Donders wonders?Het zijn niet alleen de onderzoekers zelf die enthousiast zijn over de werking van het brein. Nee, hersenwetenschap is populair. Nieuwe bevindingen zijn regelmatig gespreksonderwerp op verjaardagsfeesten of in de kroeg, zeker als er weer iets spannends over in de krant stond. Ook over de toepassingen van hersenonderzoek op de werkvloer of op scholen wordt vaak gesproken. Denk aan de bekende brain-games om je brein te trainen of te verjongen. Is dit puur en alleen een hype, of is het ook op goed onderzoek gebaseerd? Weten we eigenlijk wel genoeg over het brein om te kunnen meten of zulke toepassingen echt werken?

Op Donders wonders willen onderzoekers graag hun enthousiasme delen over de wondere wereld van het onderzoek op het Donders. Maar ook willen ze vanuit hun expertise een bijdrage leveren aan wat er allemaal over het brein geschreven en onderzocht wordt. De bloggers staan dichtbij de feiten en hebben de nodige experts binnen handbereik. Ook zijn ze op de hoogte van de beperkingen van hun onderzoek. Met hun kritische blik schrijven ze over de nieuwste bevindingen vanuit het Donders en reflecteren ze op de laatste hersenhypes.

Dit en meer zal de revue passeren op Donders wonders. Een blog waar onderzoekers je op de hoogte houden van de wondere wereld van het Donders, de hersenen en wetenschap. Laat je verrassen!

Meer informatie
Wat is het Donders Instituut?
Wie maken deze blog?