Opinie

In het aas happen op sociale media

In het aas happen op sociale media

Het internet staat bomvol content die erop gericht is jouw aandacht te trekken, want aandacht is het nieuwe goud. Het is je misschien wel eens opgevallen dat posts die negatieve reacties oproepen vaak veel interactie genereren op sociale media. Ik probeer erachter te komen hoe dat komt.

The future of the mind

The future of the mind

Wat zijn de mogelijkheden en risico’s van digitalisering voor onze hersenen? Om deze vraag te beantwoorden, verkende het symposium The Future of the Mind, dat plaatsvond bij het Donders Instituut, de kruising van gedrags- en neurowetenschappen, kunstmatige intelligentie, ethiek, economie, filosofie en recht.

Jouw brein is een tijdmachine

Jouw brein is een tijdmachine

Op het eerste gezicht lijken we allemaal te begrijpen wat tijd is. De stroming van tijd voelt natuurlijk en we lijken erin te zwemmen. Maar wanneer je kijkt naar wat de moderne natuurkunde heeft ontrafeld over tijd, is het net alsof je een sneeuwvlok vasthoudt: geleidelijk, terwijl je het bestudeert, smelt het tussen je vingers en verdwijnt het.

Burn-out: Bestaat het wel? 

Burn-out: Bestaat het wel? 

Ondanks het veelvuldig gebruik van de term bestaat er veel onduidelijkheid over wat een burn-out is, waar het vandaan komt, en wat we ertegen kunnen doen. Onderzoekers vragen zich af of we deze benaming niet beter in de ban kunnen doen.