Eline

This post is also available in Engels.

Eline werkt als promovenda in het babyBRAIN-lab, onder begeleiding van Sabine Hunnius. Ze is gefascineerd door de snelheid waarmee baby’s en jonge kinderen leren. Binnen haar eigen onderzoek specialiseert ze zich in het onderwerp nieuwsgierigheid. Ze bestudeert hoe nieuwsgierigheid tot uiting komt in de ontwikkelende hersenen en het gedrag van jonge kinderen. Aanvullend is ze geïnteresseerd in de langetermijneffecten van nieuwsgierigheid op de cognitieve ontwikkeling. Haar uiteindelijk doel is om manieren te ontdekken waarmee we nieuwsgierig gedrag tijdens de vroege kindertijd kunnen stimuleren en bevorderen.

Met haar achtergrond in de klinische kinderpsychologie heeft Eline opgemerkt dat veel waardevol onderzoek vaak niet terechtkomt bij degenen die er het meest baat bij zouden hebben. Om deze kloof te overbruggen, houdt ze zich graag bezig met wetenschapscommunicatie. Ze is lid van het PR-team van het Baby and Child Research Center en deelt haar kennis met (middelbare school) studenten en professionals op het gebied van kinderontwikkeling en opvoeding door middel van presentaties en workshops. Daarnaast heeft ze veel plezier in schrijven, wat duidelijk naar voren komt in haar werk bij Donders Wonders.

In haar vrije tijd is ze graag bezig. Ze speelt hockey en tennis met vrienden, brengt graag tijd door met haar kleine neefjes en nichtjes en speelt piano.

Bekijk alle blogs van Eline