Marlijn

This post is also available in Engels.

Tijdens haar bachelor aan University College Utrecht, heeft Marlijn ontdekt dat ze naast wiskunde, ook erg geïnteresseerd is in cognitieve neurowetenschappen, psychologie en taalwetenschappen. Daarom besloot ze de Cognitive Neuroscience master te doen aan het Donders Instituut (Radboud Universiteit), waar ze meer leerde over de neurowetenschap van taal. In september 2019 is ze begonnen aan haar promotieonderzoek in de Communication in Social Interaction onderzoeksgroep. 

Marlijn is gepassioneerd over hoe mensen taal gebruiken in hun dagelijks leven om met anderen te communiceren. Dit gebeurt veelal in gesprekken, waarbij mensen naast woorden, ook communiceren met lichaamssignalen zoals handbewegingen, hoofdbewegingen en gezichtsuitdrukkingen. Hoe helpen deze visuele signalen ons om elkaar beter te begrijpen tijdens gesprekken? Marlijn probeert hierover meer te weten te komen in haar PhD.   

In haar vrije tijd vindt Marlijn het leuk om te tuinieren, boeken te lezen, en in kringloopwinkels rond te neuzen op zoek naar CO2-neutrale schatten.

Bekijk alle blogs van Marlijn  | Terug naar de bloggers

Categories