Mind Matters: Het ontwikkelende brein

Wat is de meerwaarde van hersen- en cognitieonderzoek voor mens en maatschappij? Deze zomer schreef de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) een wedstrijd uit voor wetenschappers om hun hersenonderzoek zo te verfilmen dat het toegankelijk wordt voor een breed publiek. Tijdens de Breinproductendag op 4 december wordt de winnaar bekend gemaakt, maar alle inzendingen zijn nu al te zien op YouTube. In aanloop naar 4 december posten wij een paar van onze favorieten.

Vorige week postten wij de film van Julian en Romy, over plattegronden in het brein. Vandaag zetten wij een andere film in de spotlights: die van onze Donders collega Noortje van der Knaap. Met behulp van klei legt zij haar promotieonderzoek uit. Veranderingen tijdens de zwangerschap kunnen de hersenen van een ongeboren kind beïnvloeden. Wat heeft dit voor lange termijn effecten op het kinderbrein? Waarom wordt het ene brein ziek, en het andere brein niet?

Deze film is onderdeel van de Mind Matters filmwedstrijd.

+ posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categories