Mind Matters: plattegronden in je brein

Wat is de meerwaarde van hersen- en cognitieonderzoek voor mens en maatschappij? Deze zomer schreef de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) een wedstrijd uit voor wetenschappers om hun hersenonderzoek zo te verfilmen dat het toegankelijk wordt voor een breed publiek. Tijdens de Breinproductendag op 4 december wordt de winnaar bekend gemaakt, maar alle inzendingen zijn nu al te zien op YouTube. In aanloop naar 4 december posten wij de komende tijd een paar van onze favorieten.

Onze eigen bloggers Julian en Romy maakten een film over plattegronden in de hersenen. Ruimtelijke informatie over de omgeving om ons heen ligt ergens opgeslagen in ons brein. Maar hoe wordt deze informatie precies opgeslagen? En hoe wordt deze up-to-date gehouden als we onszelf verplaatsen? Bekijk het filmpje en laat je verrassen door de wondere wereld van het brein!

Deze film is onderdeel van de Mind Matters filmwedstrijd.

+ posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categories