Video: Misleidende berichten over de wetenschap

This post is also available in Engels.

‘Een nieuwe studie laat zien dat wijn net zo gezond is als een uur sporten.’ ‘Acht knuffels uitdelen op een dag maakt een mens gelukkiger, volgens wetenschappers.’  Veel nieuwsmedia aarzelen tegenwoordig niet om wetenschappelijk nieuws te brengen met dit soort misleidende koppen. Een slechte zaak als het gaat om de geloofwaardigheid van de wetenschap. Hoe komt het dat de media vaak onjuist berichten over wetenschap? De Amerikaanse presentator John Oliver legde het afgelopen zondag helder uit in zijn talkshow ‘Last Week Tonight’.


(In het Engels)

Door Harriëtte Koop, ze werkt als bij het donders als Public Outreach Officer

+ posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categories