Zo maakt een MRI-scanner hersenplaatjes

In de kranten zien we steeds meer hersenplaatjes die ‘activiteit’ in verband met een taak of een stimulus vertonen. Maar weinigen weten dat zo’n MRI-plaatje eigenlijk de samenstelling van het bloed laat zien. Deze infographic legt snel uit hoe een MRI-scanner hersenplaatjes maakt en wat die precies weergeven.

MRI_infographic_v8

Deze blog is geschreven door Richard.
Bewerking door Lieneke.

+ posts

2 thoughts on “Zo maakt een MRI-scanner hersenplaatjes

  1. Hebben jullie het hier over een MRI of over een FMRI? Als het gaat over activiteiten “zien” functioneren gaat het om de “functional magnetic resonance imaging en niet om de “stilstaande” magnetic resonance.

    1. Hoi Bardo, bedankt voor je comment. Het gaat hier inderdaad om functionele Magnetic Resonance Imaging, fMRI. Voor zowel fMRI als “stilstaande” (of structurele) MRI gebruiken we hetzelfde apparaat, namelijk de MRI-scanner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categories