Elena

This post is also available in Engels.

Elena is promovenda in het Neurocognition of Bilingualism lab, onder begeleiding van Kristin Lemhöfer, aan het Donders Center for Cognition. Haar onderzoeksonderwerp draait om hoe verschillende factoren, zoals voorkennis of leersituaties, woordenschatverwerving in een tweede taal beïnvloeden, een onderwerp op het snijvlak van geheugen en psycholinguïstisch onderzoek. Meer specifiek onderzoekt dit project de betrokkenheid van het episodische versus semantische geheugen bij het leren van woorden in een vreemde taal onder verschillende omstandigheden. 

Omdat ze haar fascinatie voor cognitief onderzoek op een toegankelijke manier wil delen met haar vrienden en familie buiten het vakgebied, heeft ze zich aangesloten bij het blogteam van Donders Wonders in de hoop haar vaardigheden op het gebied van wetenschapscommunicatie te versterken. 

In haar vrije tijd speelt Elena graag muziek of tekent ze, reist ze graag naar nieuwe plaatsen, of leest ze gewoon of kijkt ze een film met haar kat op schoot.

Bekijk alle blogs van Elena

Categories