Maartje

This post is also available in Engels.

Maartje Koot

Maartje is een junior neurowetenschapper, gefascineerd door hoe onze hersenen de wereld om ons heen begrijpen. Tijdens haar studie psychologie in Maastricht ontstond haar enthousiasme voor computationeel onderzoek. Hierdoor koos ze ervoor om een onderzoeksmaster in systeembiologie te volgen, om te leren hoe je wiskunde, datawetenschap en kunstmatige intelligentie gebruikt om biologische systemen te onderzoeken. Haar afstudeeronderzoek, aan de afdeling cognitieve neurowetenschappen in Maastricht, ging over een methode om informatie over de dynamische activiteit in het gehele brein in functionele MRI data te vinden. 

In 2022 startte ze als promovendus bij het Predictive Brain Lab. Hier onderzoekt ze hoe het kan dat ons visueel systeem de complexe beelden die we iedere dag zien zo efficiënt kunnen verwerken. Hiervoor kijkt ze naar de rol van verschillende verbindingen in een computermodel van een visueel systeem, op basis van kunstmatige intelligentie. 

Maartje vult haar vrije tijd graag met het opkweken van planten, schilderen, koken of bakken, of een knuffel maken voor neefjes of nichtjes. Kortom, als er iets te creëren valt is ze van de partij.

Lees alle blogs van Maartje

Categories