João

This post is also available in Engels.

João Guimarães is een onderzoeker, geboren en getogen in Lissabon, Portugal, en werkt sinds 2017 als een PhD student aan het Donders Instituut.

Als onderzoeker in hij geïnteresseerd in de biologische oorzaken van ADHD. We weten dat genen voor een gedeelte verklaren waarom iemand bepaald afwijkend gedrag kan ontwikkelen dat typisch is voor ADHD en andere stoornissen. Als deze genetische factoren gedrag beïnvloeden wordt er verwacht dat ze tot een zekere hoogte ook breinactiviteit beïnvloeden. Zijn doel is om bewijs te vinden dat het verband legt tussen genetica, het brein en gedrag.

In zijn vrije tijd geeft hij zijn brein graag wat rust door te sporten of te koken. Maar, hij is nieuwsgierig en de wereld waarin we leven verwondert hem, vooral buiten werk om. Een diepgaand gesprek met vrienden in een café, een hypothetisch scenario waar je mee geconfronteerd wordt door een film of tv-show, de emoties die je voelt bij het luisteren naar je favoriete artiesten, een verschillende realiteit waar je eerst niet van bewust was… Met het aansluiten bij het Donders Wonders team hoopt hij zijn nieuwsgierigheid als gereedschap in te zetten om interessante blogs te schrijven. En daarmee aan jouw interesse in wetenschap bij te dragen!

Bekijk alle blogs van João  |  Terug naar de bloggers

Categories