Francie

This post is also available in Engels.

InfoText_Pic

Francie Manhardt verhuisde van Duitsland naar Nederland om een Master in Linguïstiek te doen. Nadat ze haar diploma behaalde werkte ze als onderzoeksassistent bij het Max Planck Instituut voor Psycholinguïstiek in Nijmegen. In Januari 2016 begon ze aan haar PhD aan de Radboud Universiteit in de Multimodal Language & Cognition groep, waar ze onderzoekt of het spreken van gebarentaal beïnvloedt hoe je de wereld waarneemt.

Elke dag is er wel iemand op zoek naar zijn/haar autosleutels of zonnebril. Liggen ze achter het boek, onder de tafel, of bij het raam? Hoe transformeren we dit naar taal? Om deze vraag te beantwoorden kijkt Francie naar gebarentaal – natuurlijke talen die gebruikt worden door dove gemeenschappen. In gebarentaal communiceert men over ruimte door de handen en het lichaam te bewegen in de ruimte. Dus als iemand een ruimtelijke, visuele gebarentaal spreekt, neemt hij/zij ruimtelijke gebeurtenissen dan ook anders waar?

Naast haar werk is Francie gek op alles wat culinair is, luistert ze graag naar muziek en is ze vaak te vinden in het sportcentrum: spinnen, gewichtheffen, en handstanden doen (zo goed mogelijk) in haar net ontdekte gymnastiekles.

Bekijk alle blogs van Francie | Terug naar de bloggers

Categories