Cristiano

This post is also available in Engels.

Cris Micheli heeft zijn masterdiploma behaald in Electric Engineering aan de technische universiteit van Milaan in Italië en heeft in het begin gewerkt op de wetenschappelijke onderzoeksafdeling van het militair korps. Na een jaar in dienst is hij overgestapt naar het bedrijfsleven. Hier heeft hij gewerkt als ontwerper van digitale circuits, programmeur en als junior onderzoeker in de farmaceutische industrie. Daarnaast heeft hij nog gewerkt aan machine learning algoritmes om de biologische effecten van medicijnen op diermodellen te begrijpen en aan diffusiemethoden in MRI-beeldvorming voor kankeronderzoek.

Na vijf jaar in het bedrijfsleven is hij aan zijn doctoraat in de hersenwetenschap begonnen aan de Max Planck school van Tübingen in Duitsland. Hij is hier gepromoveerd met een dissertatie over de lokalisatie van breinfuncties en op coregistratiemethoden voor magnetoencephalography (MEG) in volwassenen en foetussen. In 2009 sloot hij aan bij het Donders Instituut in Nijmegen waar hij werkte aan data-analysemethoden voor intracraniële metingen, en voornamelijk voor subdurale electrocorticography (ECoG) bij primaten en mensen. Hij heeft zich daar gespecialiseerd in forward modelling voor elektrische en magnetische bronreconstructie.

Hierna ging hij naar het Center for Vision Research en het Western Hospital Research Institute in Toronto, Canada. Hier werkte hij aan cortico-corticale connectiviteit en aan de functionele rol van de prefrontale cortex en hippocampus met visuele waarneming. Hij heeft daarna gewerkt in Oldenburg (Duitsland) aan machine learning methoden en geavanceerde data-analysetechnieken. Dit om de mechanismen van spraakcodering en multisensorische integratie bij patiënten met een geïmplanteerde ECoG-grid te begrijpen. Vervolgens heeft hij gewerkt bij het Institut des Sciences Cognitives Marc Jeannerod in Bron in Frankrijk. Hij was hier betrokken bij intracraniële opnames om te ontdekken welke kenmerken van het brein gerelateerd zijn aan waarde-bepaalde beslissingen, spatiele visuele aandacht en multisensorische integratie.

Recentelijk is hij weer overgegaan op het bedrijfsleven en werkt hij voor een brein-computer interface (BCI) bedrijf in Nijmegen (MindAffect) als softwareontwikkelaar. Hij is daarnaast verbonden aan het Donders Instituut als gast-onderzoeker en aan Rockstart Accelerator als mentor.

Bekijk alle blogs van Cristiano | Terug naar de bloggers